Waar staan we nu met Linck?

21 mei 2021

Op een van de tofste plekjes in de Binckhorst – aan de Fokkerhaven – komt Linck in de Binck: 77 lofts en appartementen. Zomaar een appartementengebouw? Nope! 

Linck wordt méér dan alleen wonen. Er is ruimte op de begane grond voor horeca en ook komen er werkplekken voor kleine ondernemers.

Op dit moment zijn we druk in de weer met de groene binnenwereld. Dat doen we niet alleen. DS landschapsarchitecten is het brein achter het groen in Linck en de Dakdokters gaan ervoor zorgen dat het ook allemaal gerealiseerd wordt. Er is een lichtplan gemaakt om te kijken waar welke plant het beste kan komen. Dat wordt nu verder uitgewerkt en een overzicht met waar welke plant komt, kunnen we straks ook met jullie delen.

We hadden gehoopt rond deze tijd de plattegronden met jullie te kunnen delen, maar dat lukt nog niet. We hebben nog ietsjes meer tijd nodig om alle stukken op orde te krijgen. Linck is een super tof gebouw. Een tof atrium van beneden naar boven. Een groene binnenwereld én groen op de gevels. Ruimte voor horeca op de begane grond en werkplekken daarboven. Jep, dat is vrij complex om dat allemaal uit te tekenen. Installaties die allemaal uitgewerkt moeten zijn in de tekeningen en nog zoveel dingen meer. En daar zijn we nu nog druk mee.

Voordat Linck in verkoop gaat, moeten een hoop stukken helemaal op orde zijn. Waar moet je dan zo'n beetje aan denken?

  • De verkooptekeningen en de prijslijst, dat is één.
  • Maar ook de technische omschrijving moet klaar zijn. In de TO staan de technische specificaties van het woongebouw en de privé-gedeelten, zoals onder andere de toepassing van materialen en kleuren, omschreven.
  • De koop-/aannemingsovereenkomst. Dat is het contractstuk waar je straks ook je handtekening onder zet. 
  • En de splitsingsakte moet concept gereed zijn. In een splitsingsakte staat oa wat er allemaal bij Linck hoort, en hoe het gebouw is opgedeeld (wat is privé en wat hoort bij de gemeenschappelijke ruimte).

De start verkoop stond gepland voor mei/juni – en jullie zien ‘m al aankomen – maar deze wordt doorgeschoven naar eind augustus. We willen niet in verkoop met halve stukken dus nemen nog wat meer tijd om alle laatste punten op de i te zetten.

De definitieve plattegronden laten dus nog eventjes op zich wachten. Wel doen we ons best om jullie voor de zomervakantie een aantal conceptplattegronden te kunnen laten zien. Wordt vervolgd!

Wil je gelinckt blijven? Laat hier je gegevens achter zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.